Ga terug

Speltplaatpizza met broccoli, rucola, pesto en feta

Bereidingstijd: 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram speltbloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 stronk broccoli
  • 200 gram rucola
  • 8 eetlepels pesto zelfgemaakt
  • 200 gram feta
  • 1 handje bieslook gesneden
  • 4 eetlepels knoflookolie zonder stukjes
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Zeef de speltbloem en zout in een grote kom en maak een kuil.
  • Voeg in een aparte kom het water, de gist, olijfolie en basterdsuiker samen en laat dit een paar minuten staan.
  • Doe vervolgens dit mengsel in de kuil.
  • Vermeng met een vork het watermengsel met de speltbloem tot een geheel en kneed het deeg met je handen minimaal 5 minuten totdat je een glad en elastisch deeg hebt.
  • Als het deeg te plakkerig is voeg dan wat extra bloem toe, te droog dan wat water.
  • Doe het deeg in een grote kom met een theedoek eroverheen en laat dit ongeveer 45 minuten staan, totdat de grootte is verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Snijdt de broccoli in roosjes en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Voeg nu ook de rucola toe en kook het 1 Ć  2 minuten mee.
  • Rol het deeg met een deegroller zo plat mogelijk uit en verdeel het over de bakplaat.
  • Bekleedt de pizza met de pesto, broccoli-rucola mengsel, feta en bieslook en besprenkel de pizza met de knoflookolie en limoensap.
  • Bak de pizza ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat hij mooi knapperig bruin is.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch