Ga terug

Paksoi Noedelsoep

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Oosters
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 lente-ui groene deel
  • 1 theelepel bouillon poeder
  • 60 gram mihoen
  • 55 gram bamboescheuten
  • ¼ struik paksoi
  • paar koriander blaadjes

Instructies
 

  • Kook het ei in circa 10 minuten hard.
  • Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een pan en bak de lente-ui en sambal ongeveer 5 minuten totdat de ui gaar is.
  • Voeg 375 ml water en het bouillonpoeder toe.
  • Breng het geheel aan de kook en voeg ook de mihoen toe.
  • Laat het geheel 4 minuten wellen.
  • Snijdt de paksoi in dunne repen en voeg deze samen met de bamboescheuten aan de mihoen toe.
  • Laat het nog circa 3 minuten koken totdat de paksoi wat zachter is geworden.
  • Serveer de soep met de koriander blaadjes.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch