Ga terug

Groenten lasagne

Bereidingstijd: 90 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Tomatensaus

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 lente-ui groene deel, fijn gesneden
  • 1 paprika fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 eetlepel knoflookolie zonder stukjes
  • 25 olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 flinke tomaten in vieren gesneden
  • 140 gram tomaten puree uit blik
  • basilicum
  • zout en peper naar smaak

Lasagne

  • 500 gram cottage cheese
  • 1 limoen rasp en sap
  • 1 handje basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 1 aubergine gesneden in plakken
  • 2 courgettes
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram glutenvrije lasagnebladen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bol mozzarella gesneden in plakken

Instructies
 

  • Verwarm de olie in een kookpan en voeg de uien, paprika en rode peper toe. Voeg nu ook de knoflookolie, olijven, kappertjes en tomaten toe en kook deze een paar minuten mee.
  • Voeg nu ook de rest van de ingrediĆ«nten toe en laat het ongeveer 30 minuten zachtjes inkoken. Pureer de saus eventueel nog met een staafmixer en voeg nog wat water toe indien de saus te dik is.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Indien de cottage cheese waterig is laat deze dan eerst uitlekken.
  • Plaats de cottage cheese vervolgens in een kom en meng het goed samen met de limoensap, limoenrasp, basilicum, zout en peper.
  • Gril nu de aubergine en courgette in een grillpan en bak de spinazie in een pan met 1 el olijfolie totdat hij is geslonken.
  • Pak een ovenschaal en bedek de bodem met de tomatensaus.
  • Leg hierboven op een laag lasagnebladen, een laag cottage cheese mengsel, een laag gegrilde groenten en een laag spinazie.
  • Herhaal deze stappen 2-3 keer en bedek de bovenste laag met de overgebleven groenten, tomatensaus, cottage cheese en plakken mozzarella.
  • Bak het voor 40-50 minuten in de oven.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch