Ga terug

Boureki

Bereidingstijd: 120 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram aardappelen
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 rode peper
  • 500 gram cottage cheese uitgelekt
  • 3 takjes munt fijngehakt
  • 200 gram feta
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 180 graden.
  • Was en schil de aardappelen en snijdt ze in schijfjes van ongeveer halve cm.
  • Maak ook de courgette schoon en snijd ook deze is schijfjes van ongeveer halve cm.
  • Pak een ovenschaal en bedek een bedek de bodem met aardappelschijfjes, maar houdt wel een deel over.
  • Doe de helft van de courgette schijfjes bovenop de aardappel schijfjes.
  • Snijdt de tomaten in plakjes en verdeel deze over de courgette.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijdt hem in kleine stukjes.
  • Verdeel de rode peper, cottage cheese en fijngehakte munt over de tomaten.
  • Verdeel nu de resterende aardappelschijfjes eroverheen en druk het geheel aan.
  • Leg nu ook de resterende courgetteschijfjes hierboven op.
  • Verkruimel de feta eroverheen en voeg tot slot 5 el olijfolie, zout en peper toe.
  • Zet de schaal in de oven voor ongeveer een uur, prik af en toe om te kijken of de aardappels gaar zijn.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch