Ga terug

Spinazie noten omelet met geroosterd tomatenbrood

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Omelet

  • 125 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 50 ml sojamelk
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels geraspte oude kaas
  • 4 ongezouten pecannoten
  • zout en peper naar smaak

Tomatenbrood

  • 1 snee zuurdesem speltbrood
  • ½ tomaat
  • ½ eetlepel knoflook olie zonder stukjes
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

Omelet

  • Was de spinazie en bak het in 1 el olijfolie totdat hij is geslonken.
  • Verwijder de zaadlijst uit de peper en snijdt het pepertje in kleine stukken.
  • Klop de eieren los met de sojamelk en voeg de uitgelekte spinazie, rode peper en zout en peper toe.
  • Hak de pecannoten in grove stukken.
  • Verhit 1 el olijfolie in de pan en schenk het eimengsel in de pan.
  • Strooi de oude kaas en de pecannoten over het mengsel en bak de omelet mooi goudbruin.

Tomatenbrood

  • Wrijf het speltbrood in met de halve tomaat.
  • Smeer vervolgens het brood in met de knoflook olie.
  • Rooster het brood in een pan en bestrooi het met wat zout en peper.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch