Spinazie noten omelet met geroosterd tomatenbrood
Bereidingstijd: 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Omelet
- 125 gram verse spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eieren
- 50 ml sojamelk
- ½ rode peper
- 2 eetlepels geraspte oude kaas
- 4 ongezouten pecannoten
- zout en peper naar smaak
Tomatenbrood
- 1 snee zuurdesem speltbrood
- ½ tomaat
- ½ eetlepel knoflook olie zonder stukjes
- zout en peper naar smaak
Omelet
Was de spinazie en bak het in 1 el olijfolie totdat hij is geslonken.
Verwijder de zaadlijst uit de peper en snijdt het pepertje in kleine stukken.
Klop de eieren los met de sojamelk en voeg de uitgelekte spinazie, rode peper en zout en peper toe.
Hak de pecannoten in grove stukken.
Verhit 1 el olijfolie in de pan en schenk het eimengsel in de pan.
Strooi de oude kaas en de pecannoten over het mengsel en bak de omelet mooi goudbruin.
Tomatenbrood
Wrijf het speltbrood in met de halve tomaat.
Smeer vervolgens het brood in met de knoflook olie.
Rooster het brood in een pan en bestrooi het met wat zout en peper.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch