Go Back

Groenten paella met stukjes Quorn

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram saffraanrijst/ gele rijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes
  • 3 stengels lente-ui groene deel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 400 gram stukjes Quorn
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Instructies
 

  • Kook de saffraanrijst gaar volgens de verpakking.
  • Breng in een aparte pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen voor ongeveer 3 minuten en spoel ze af met koud water.
  • Versnipper de lente-ui en snij de courgette in plakjes en de paprika’s en tomaten in blokjes.
  • Bak in een grote pan de courgette in 2-3 minuten goudbruin en schep ze op een bord.
  • Verwarm opnieuw 1 el olijfolie in een pan en fruit de lente-ui kort aan. Voeg nu de paprika, tomaten en paprika poeder toe en bak het voor circa 2-3 minuten.
  • Voeg nu ook de rijst, courgette, sperziebonen en wat peper en zout toe en laat het geheel nog ongeveer 6 minuten op zacht vuur doorgaren.
  • Bak ondertussen de stukjes dès in een aparte pan gaar en roer ze samen met de peterselie door de paella heen.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch