Ga terug

Pastinaakpannenkoeken

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram pastinaak
  • 150 gram havermout
  • 550 ml lactosevrije melk
  • 4 eieren
  • zout naar smaak
  • 75 gram rucola

Instructies
 

  • Schil en snij de pastinaken in gelijke stukken.
  • Kook de pastinaken in circa 15 minuten gaar.
  • Giet vervolgens de pastinaak af en stoom ze droog.
  • Pureer hierna de pastinaak samen met 150 ml warme lactosevrije melk fijn met een pureestamper.
  • Doe de havermout en de rest van de lactosevrije melk in een blender en blendt tot een glad mengsel.
  • Doe het mengsel in een kom en kluts de eieren en de pastinaakpuree er doorheen.
  • Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin en serveer met de cranberry compote en rucola sla.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch