Pastapesto met tomatensalsa, mozzarella en pijnboompitten
Bereidingstijd: 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 500 gram glutenvrije pasta
- 40 gram pijnboompitten
- 1 bol mozzarella
Voor de tomatensalsa
- 3 trostomaten
- 2 eetlepels citroensap
- 1 rode chilipeper
Bij dit gerecht gebruik je de rest van de pesto die je gisteren hebt gemaakt voor de Veggie clubsandwich. Heb je die al op? Kijk dan hier even https://allergieacademie.nl/vega-sandwich-met-gegrilde-groenten/ Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af.
Snij de rode chilipeper in dunnen plakjes, de tomaat in grove stukken en de mozzarella in plakjes.
Meng de pasta met de pesto, tomaten, chilipeper en het citroensap in de pan en verwarm het mengsel al roerend.
Haal de pan van het vuur en roer de pijnboompitten en mozzarella-plakken er tot slot doorheen.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch