Ga terug

Pastapesto met tomatensalsa, mozzarella en pijnboompitten

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram glutenvrije pasta
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella

Voor de tomatensalsa

  • 3 trostomaten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 rode chilipeper

Instructies
 

  • Bij dit gerecht gebruik je de rest van de pesto die je gisteren hebt gemaakt voor de Veggie clubsandwich. Heb je die al op? Kijk dan hier even https://allergieacademie.nl/vega-sandwich-met-gegrilde-groenten/
  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af.
  • Snij de rode chilipeper in dunnen plakjes, de tomaat in grove stukken en de mozzarella in plakjes.
  • Meng de pasta met de pesto, tomaten, chilipeper en het citroensap in de pan en verwarm het mengsel al roerend.
  • Haal de pan van het vuur en roer de pijnboompitten en mozzarella-plakken er tot slot doorheen.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch