Ga terug

Lasagne met gerookte zalm en spinazie

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 glutenvrije lasagnevellen ca. 250 gram
  • 1 pak diepvries spinazie ontdooid
  • vers gemalen peper
  • 2 pakken zalm dun gesneden

Instructies
 

  • Kook de lasagnevellen zonder deksel in een grote pan met kokend water tot ze net gaar zijn.
  • Verwarm de spinazie en breng op smaak met wat verse peper.
  • Spoel de pasta af onder koud water en laat de vellen uitlekken. Dep de pasta volledig droog met keukenpapier.
  • Leg 2 lasagnevellen op een plank. Verdeel de helft van de zalm er gelijkmatig over. 
  • Beleg elke laag zalm met nog 2 lasagnevellen, spinazie, nog 2 lasagnevellen en de resterende zalm. Eindig elk stapeltje met 2 lasagnevellen. 
  • Snijd elk stapeltje doormidden. Snijd vervolgens elke helft diagonaal doormidden en serveer de 2 stapeltjes op een bord.
Trefwoord FODMAP-arm