Ga terug

Krokant gebakken kip met paksoi en tomaten

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram rijst
  • 400 gram kipfilet in blokjes van 2 cm
  • 4 theelepels vissaus
  • 1 mespuntje peper
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 2,5 dl plantaardige olie
  • 2 bosuitjes in stukken van 3 cm (groene deel)
  • 300 gram paksoi gebruik zelf maximaal 85 gram
  • 85 ml water

Saus

  • 4 theelepels aardappelzetmeel
  • 2 dl water
  • 1 theelepel suiker
  • 4 theelepels vissaus
  • 4 theelepels oestersaus
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 middelgrote rijpe tomaat in 8 partjes

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de kipblokjes, vissaus en de peper in een schaal en meng deze goed door elkaar. Voeg het aardappelzetmeel toe en keer de kip tot het aan alle kanten met het zetmeel bedekt is. 
  • Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan. Bak de kip in 3 tot 4 minuten goudbruin.
  • Haal de kip met een schuimspaan uit de pan en laat deze op keukenpapier uitlekken.
  • Schenk de olie uit de pan en laat ongeveer 1 eetlepel achter. Bak hierin ongeveer 1,5 minuut op hoog vuur het groene deel van de bos uien en de paksoi. 
  • Doe het water in de wok en laat 2 minuten afgedekt zachtjes koken.

Saus

  • Doe voor de saus het aardappelzetmeel in een schaaltje met het water, de suiker, vissaus, oestersaus en het citroensap en meng deze goed door elkaar.
  • Voeg de tomaat en de groenten toe aan de saus en roer goed door totdat deze bindt na circa 30 seconden.
Trefwoord FODMAP-arm