Ga terug

Gemengde sla met noten en gegratineerde feta

Bereidingstijd: 10 - 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 150 gram gemengde sla ijsbergsla, krulsla etc.
  • 15 gram hazelnoten ongezouten
  • 25 gram pijnboompitten
  • 150 gram feta

Dressing

  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 eetlepels hazelnotenolie
  • 1 snufje zout en peper

Instructies
 

  • Was de sla, slinger deze vervolgens droog in een slacentrifuge en scheur de grote bladeren in stukjes.
  • Sla de hazelnoten fijn; dat kan door ze in een theedoek te leggen en er met een zwaar mes op te slaan. 
  • Doe de verkruimelde noten en de pijnboompitten in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze op een matig hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, mooi goudbruin kleuren.
  • Snijd de feta in plakjes van 1/2 cm dikte. Vermeng de ingrediënten voor de dressing. 
  • Voeg de sla toe en hussel alles luchtig door elkaar.
  • Verdeel de salade over vier borden. Leg de plakjes feta erbovenop en zet het geheel ca. 30 seconden onder de voorverwarmde grill, zo dicht mogelijk onder het grillelement, tot de kaas heel licht begint te kleuren.
  • Bestrooi de salade met het notenmengsel en serveer direct.
Trefwoord FODMAP-arm