Ga terug

Glutenvrije pancakes

Bereidingstijd: 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 3 grote eieren
  • 120 gram glutenvrij meel
  • 200 ml lactosevrije melk
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder glutenvrij

Instructies
 

  • Om de pancakes extra luchtig te maken, kun je een oude truc gebruiken: scheid de eieren en klop het eiwit apart stijf!
  • De eigelen mix je met het meel, de melk, het zout en de bakpoeder tot een stevige massa. Daarna schep je het eiwit er voorzichtig doorheen.
  • In een grote pan maak je wat kleinere, dikke hoopjes.
  • Als de onderkant lichtbruin is, draai je ze om in de pan.

Notities

Portie 1 persoon: Je kunt de ingrediƫnten simpelweg door vieren delen, als je de pancakes voor 1 persoon maakt!
Trefwoord FODMAP-arm