Ga terug

Kabeljauw in kruidensaus

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 pak glasnoedels van rijst
  • 1 grote groene paprika in stukken
  • 1 halve komkommer in stukken
  • 1 grote groene Spaanse peper in stukjes
  • 8 takjes peterselie
  • 20 gram verse koriander
  • 200 ml droge witte wijn of 100 ml witte wijnazijn
  • 2 theelepels zout
  • 500 gram kabeljauwfilet

Instructies
 

  • Kook de glasnoedels volgens recept op de verpakking.
  • Pureer de paprika, de komkommer, de Spaanse peper, de peterselie en de koriander in de keukenmachine tot een gladde pasta. Meng de wijn en 2 theelepels zout erdoor.
  • Doe de saus in een braadpan en breng aan de kook.
  • Snijd de kabeljauw in grove stukken en leg deze in de saus.
  • Laat de kabeljauw in ca. 8 minuten zachtjes gaar worden en serveer met de glasnoedels.
Trefwoord FODMAP-arm