Kabeljauw in kruidensaus
Bereidingstijd: 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
- 1 pak glasnoedels van rijst
- 1 grote groene paprika in stukken
- 1 halve komkommer in stukken
- 1 grote groene Spaanse peper in stukjes
- 8 takjes peterselie
- 20 gram verse koriander
- 200 ml droge witte wijn of 100 ml witte wijnazijn
- 2 theelepels zout
- 500 gram kabeljauwfilet
Kook de glasnoedels volgens recept op de verpakking.
Pureer de paprika, de komkommer, de Spaanse peper, de peterselie en de koriander in de keukenmachine tot een gladde pasta. Meng de wijn en 2 theelepels zout erdoor.
Doe de saus in een braadpan en breng aan de kook.
Snijd de kabeljauw in grove stukken en leg deze in de saus.
Laat de kabeljauw in ca. 8 minuten zachtjes gaar worden en serveer met de glasnoedels.