Ga terug

Kantonese tomatensoep

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Soep
Keuken Oosters
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 bosuitjes groene deel
  • 1 tablet bouillon zonder ui en knoflook of zelfgemaakt (bijvoorbeeld naturel blokjes, van Maggi)

  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 el ketjap manis
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Instructies
 

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd het groene deel in dunne ringetjes.
  • Breng in een pan 6 deciliter water aan de kook samen met het bouillontablet.
  • Roer de tomaten, de ketjap en de helft van de bosuitjes erdoor. Laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  • Klop de eieren los. Schenk al roerend met een lepel de losgeklopte eieren in een dun straaltje bij de soep. (doordat de eieren losgeklopt zijn en ze in een dun straaltje aan kokende soep worden toegevoegd ontstaat er een fijne sliert ei).
  • Breng de soep op smaak met peper en zout. Bestrooi de soep met de rest van de bosuitjes.
Trefwoord FODMAP-arm