Ga terug

Japanse tofu- groenteroerbak met rijstmihoen

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram rijstnoedels zoals mihoen
  • 2,5 el olie
  • 300 gram harde tofu blokjes van 2 cm
  • 2 wortels in dunne schuine plakjes
  • 1 stronk broccoli
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 150 gram sperziebonen
  • 2,5 el sojasaus
  • 2,5 el zoete chilisaus
  • paar Thaise of gewone basilicumblaadjes voor de garnering

Instructies
 

  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok pan op hoog vuur. Voeg de tofu toe en roerbak 2 minuten, tot de tofu goudbruin is.
  • Neem alles uit de wok met een schuimspaan.
  • Voeg de rest van de olie toe en roerbak de wortel 1-2 minuten. Voeg de broccoli en paprika toe, roerbak 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak nog 1 minuut, of tot de groenten zacht maar nog steeds knapperig.
  • Meng de sojasaus en de chilisaus met 125 ml water en voeg ze toe aan de wok.
  • Doe de tofu terug in de wok, voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut tot alles is door gewarmd.
  • Garneer met wat basilicum.
Trefwoord FODMAP-arm