Ga terug

Geblakerde kip san fran quinoasalade

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Zuid-Amerikaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram quinoa
  • 1 rode peper
  • 100 gram bladspinazie
  • 1 bosje koriander
  • 400 gram kipfilet
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 1 tl piment gemalen
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • 2 rode paprika's
  • 2 limoenen
  • 50 gram feta
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 el lactosevrije yoghurt

Instructies
 

  • Bereid de quinoa in een pan ruim kokend water volgens verpakking en laat daarna goed uitlekken.
  • Doe de Spaanse peper, spinazie en de helft van de koriander in de keukenmachine en hak alles fijn.
  • Leg de kipfilets op een stuk bakpapier en doe er zout, peper, piment en paprikapoeder op. en sla de kipfilets plat tot ze 1,5 cm dik zijn. Bak ze met olijfolie in 3 a 4 minuten gaar.
  • Snijd de paprika’s in reepjes en bak ze in de koekenpan.
  • Hussel het spinaziemengsel door de quinoa, knijp de limoenen erboven uit en voeg een scheutje olijfolie toe en peper en zout naar smaak.
  • Strooi de reepjes paprika over de quinoa.
  • Snijd de kip in reepjes en hussel die met het bak vocht en al door de salade.  Strooi als laatst de feta, de rest van de koriander en de tuinkers erover en schep een paar lepels lactosevrij yoghurt erover.
Trefwoord FODMAP-arm