Ga terug

Ontbijtkoek

Bereidingstijd: 60 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 el boter
  • 250 gram glutenvrije (witte) broodmix of spelt broodmix
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 tl kaneel
  • 0,5 tl kruidnagel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 125 gram schenkstroop
  • 85 ml lactosevrije room
  • 85 ml lactosevrije melk

Instructies
 

  • Zet de oven op 170 graden.
  • Vet de cakevorm in met de boter en bestuif deze met de broodmix.
  • Zeef de broodmix, bakpoeder en kruiden in een kom en roer de basterdsuiker erdoor.
  • Voeg de stroop, kook room en melk toe, en mix tot een egaal beslag. Leg ingevette bakpapier boven op de vorm.
  • Bak de koek in 1 uur gaar en haal na ¾ uur het bakpapier eraf.
  • Laat deze hierna op een rooster uitdampen. Als de koek is afgekoeld kun je hem in een plastic zak of trommel bewaren.
Trefwoord FODMAP-arm