Ontbijtkoek
Bereidingstijd: 60 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
- 1 el boter
- 250 gram glutenvrije (witte) broodmix of spelt broodmix
- 8 gram bakpoeder
- 1 snufje zout
- 2 tl kaneel
- 0,5 tl kruidnagel
- 0,5 tl nootmuskaat
- 100 gram donkere basterdsuiker
- 125 gram schenkstroop
- 85 ml lactosevrije room
- 85 ml lactosevrije melk
Zet de oven op 170 graden.
Vet de cakevorm in met de boter en bestuif deze met de broodmix.
Zeef de broodmix, bakpoeder en kruiden in een kom en roer de basterdsuiker erdoor.
Voeg de stroop, kook room en melk toe, en mix tot een egaal beslag. Leg ingevette bakpapier boven op de vorm.
Bak de koek in 1 uur gaar en haal na ¾ uur het bakpapier eraf.
Laat deze hierna op een rooster uitdampen. Als de koek is afgekoeld kun je hem in een plastic zak of trommel bewaren.