Ga terug

Glutenvrije pasta met zalm

Bereidingstijd: 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 laurierblad
  • 300 gram glutenvrije pasta
  • 10 ml olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote winterwortels
  • 1 rode paprika
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 400 ml lactosevrije room
  • 1 takje dille
  • 4 stuks zalmfilet

Instructies
 

  • Zet een pan op met ruim water, zout en een laurierblad op voor de pasta. Kook de pasta verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zet voor de saus een pan met een scheutje olijfolie op het vuur en laat deze warm worden. Maak ondertussen de wortels schoon, snijd deze in dunne reepjes en voeg deze toe.
  • Maak vervolgens de paprika schoon en snijd deze in smalle reepjes.
  • Breng alles op smaak met een beetje zout en flink wat zwarte peper. Laat alles op een laag vuurtje goed gaar worden en schep het af en toe door.
  • Breng de zalm op smaak met zout en peper.
  • Snijd een takje dille fijn. Voeg de room en dille toe. Let op: De room mag niet koken want dan is er een kans dat hij gaat schiften.
  • Bak de zalm in een koekenpan in twee eetlepels olie in een paar minuten gaar.
  • Serveer zodra de pasta en zalm gaar zijn.
Trefwoord FODMAP-arm