Ga terug

Eierkoeken

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 3 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 50 gram suiker
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram meel bijvoorbeeld teff meel, boekweitmeel of speltmeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop de eiwitten stuif en voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Blijf kloppen tot het mooi glanst en voeg dan het eigeel en citroensap toe. Spatel het bakpoeder en de bloem door de luchtige massa, zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
  • Leg bakpapier op een bakplaat. Schep met een opscheplepel hoopjes beslag op het bakpapier en bak de koeken in circa 20 minuten gaar. Laat genoeg ruimte tussen de hoopjes beslag, het zal nog iets uitlopen.
Trefwoord FODMAP-arm