Ga terug

Sushibowl met gerookte zalm en garnalen

Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 125 gram Saitaku sushi rice
  • 1,5 el Saitaku rijstazijn
  • 1/4 tl suiker
  • 20 gram biet julienne let op: echt maximaal 20 gram!
  • 1/4 bos radijs
  • 25 gram sojabonen
  • 50 gram gerookte zalmblokjes
  • 50 gram grote garnalen gekookt en gepeld
  • 1/4 bakje tuinkers
  • Kikkoman Sojasaus glutenvrij

Instructies
 

  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een brede schaal en laat iets afkoelen.
  • Verwarm de rijstazijn, suiker en een snufje zout in een steelpan en laat al roerend de suiker en het zout oplossen. Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur en schep door de rijst.
  • Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten.
  • Verdeel de bereide sushirijst, radijs, sojabonen, biet, zalmblokjes en garnalen over de kommen. Knip de tuinkers en strooi over de sushibowl. Serveer de sojasaus erbij en eventueel extra sojasaus naar smaak. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm