Ga terug

Ta­gli­a­tel­le met ci­troen-krui­den­olie en ge­bak­ken zalm

Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 125 gram glutenvrije tagliatelle
  • 1/4 citroen
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1/4 courgette
  • 1 tomaat
  • 75 gram verse zalmfilets

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de citroenrasp met de Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olie.
  • Snijd de courgette in blokjes. Knijp het citroensap erboven uit en schep de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd de tomaten in partjes. Meng voor de salade de tomaten met de olie en (zee)zout naar smaak.
  • Snijd de zalm in dunne plakjes. Schenk de laatste olie in een diep bord. Haal de zalmfilet erdoor en bestrooi met peper en eventueel zout.
  • Verhit een koekenpan en bak de zalm aan één kant in 3-4 minuten rosé (keren hoeft niet). Verdeel de pasta over de borden en leg de zalmfilet erbij. Serveer met de tomatensalade. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm