Wortelstamppot en snelle runderstoof
Ingrediënten
- 250 gram winterpeen
- 1 bosui groene deel!
- 200 gram stamppot aardappelen
- 0,5 el olijfolie
- 150 gram runderreepjes
- 100 gram tomatenblokjes
Instructies
- Schil en snijd de winterpeen in stukken. Snijd de bosui in ringetjes. Kook de aardappelen met de winterpeen in weinig water, met eventueel zout, in 20 minuten gaar.
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee.
- Bestrooi het vlees met de kaneel, peper en eventueel zout naar smaak en doe de tomatenblokjes erbij. Voeg daarna de bosui toe.
- Breng het vleesmengsel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 min. stoven.
- Giet het aardappel-wortelmengsel af en vang het kookvocht op. Stamp het aardappel-wortelmengsel met ca. 100 ml kookvocht tot een smeuïge stamppot.
- Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de wortelstamppot over je bord en schep er de runderstoof bij. Eet smakelijk!
Notities
Tip: voor een wat kruidiger, minder zoet accent kan je in plaats van kaneel 2 tl gemalen komijn gebruiken.