Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
Ingrediënten
- 125 gram glutenvrije tagliatelle
- 1/4 citroen
- 1/2 el Italiaanse kruiden
- 1/4 courgette
- 1 tomaat
- 75 gram verse zalmfilets
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de citroenrasp met de Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olie.
- Snijd de courgette in blokjes. Knijp het citroensap erboven uit en schep de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de tomaten in partjes. Meng voor de salade de tomaten met de olie en (zee)zout naar smaak.
- Snijd de zalm in dunne plakjes. Schenk de laatste olie in een diep bord. Haal de zalmfilet erdoor en bestrooi met peper en eventueel zout.
- Verhit een koekenpan en bak de zalm aan één kant in 3-4 minuten rosé (keren hoeft niet). Verdeel de pasta over de borden en leg de zalmfilet erbij. Serveer met de tomatensalade. Eet smakelijk!