Stoofvlees met wintergroenten
Ingrediƫnten
- 150 gram rundersucadelappen
- 50 gram winterpeen
- 1/4 knolselderij
- 50 gram gesneden koolraap
- 0,5 stengel bleekselderij
- 40 gram tomatenpuree
- 1 el verse tijm
- 4 ml bakboter
- 75 ml water
- peper en zout
Instructies
- Voeg de groenten toe aan het stoofvlees en bak een half uur mee. Roer af en toe door.Breng het stoofvlees met de wintergroenten op smaak met zout en peper.Verdeel het stoofvlees met de groenten over vier borden. Garneer met de overgebleven tijm.Serveer het stoofvlees met de wintergroenten warm, eventueel met gekookte aardappelen.
- Snijd de sucadelappen in blokjes en bestrooi met peper. Neem de verse tijm en ris de blaadjes van de takjes tijm (bewaar er een paar voor de garnering). Verwarm ondertussen de bakboter in een grote hapjespan of braadpan.
- Voeg de blokjes sucadelappen toe aan de hapjespan of braadpan. Roer door totdat de buitenkant van de blokjes goudbruin zijn en zet het vuur laag. Voeg de tomatenpuree toe aan de blokjes sucadelappen en bak al roerend ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de verse tijmblaadjes en het water toe aan de hapjespan, roer goed door. Zet de pan op de kleinste pit of zet een vlamverdeler onder de pan. Laat het vlees nu 4,5 uur stoven. Roer af en toe door.
Na het stoven
- Schil de wortel en snijd ze in plakjes. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes. Schil de knolselderij en snijdt deze in blokjes. Snijd de gesneden koolraap in blokjes.
- Voeg de groenten toe aan het stoofvlees en bak een half uur mee. Roer af en toe door.
- Breng het stoofvlees met de wintergroenten op smaak met zout en peper. Verdeel het stoofvlees met de groenten over je bord/de borden en garneer met de overgebleven tijm. Eet smakelijk!