Speltplaatpizza met broccoli, rucola, pesto en feta
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediƫnten
- 500 gram speltbloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel basterdsuiker
- snufje zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 ml lauwwarm water
- 1 stronk broccoli
- 200 gram rucola
- 8 eetlepels pesto zelfgemaakt
- 200 gram feta
- 1 handje bieslook gesneden
- 4 eetlepels knoflookolie zonder stukjes
- 1 limoen
Instructies
- Zeef de speltbloem en zout in een grote kom en maak een kuil.
- Voeg in een aparte kom het water, de gist, olijfolie en basterdsuiker samen en laat dit een paar minuten staan.
- Doe vervolgens dit mengsel in de kuil.
- Vermeng met een vork het watermengsel met de speltbloem tot een geheel en kneed het deeg met je handen minimaal 5 minuten totdat je een glad en elastisch deeg hebt.
- Als het deeg te plakkerig is voeg dan wat extra bloem toe, te droog dan wat water.
- Doe het deeg in een grote kom met een theedoek eroverheen en laat dit ongeveer 45 minuten staan, totdat de grootte is verdubbeld.
- Verwarm de oven voor op 250 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Snijdt de broccoli in roosjes en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Voeg nu ook de rucola toe en kook het 1 Ć 2 minuten mee.
- Rol het deeg met een deegroller zo plat mogelijk uit en verdeel het over de bakplaat.
- Bekleedt de pizza met de pesto, broccoli-rucola mengsel, feta en bieslook en besprenkel de pizza met de knoflookolie en limoensap.
- Bak de pizza ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat hij mooi knapperig bruin is.