Ontbijtkoek
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 1 el boter
- 250 gram glutenvrije (witte) broodmix of spelt broodmix
- 8 gram bakpoeder
- 1 snufje zout
- 2 tl kaneel
- 0,5 tl kruidnagel
- 0,5 tl nootmuskaat
- 100 gram donkere basterdsuiker
- 125 gram schenkstroop
- 85 ml lactosevrije room
- 85 ml lactosevrije melk
Instructies
- Zet de oven op 170 graden.
- Vet de cakevorm in met de boter en bestuif deze met de broodmix.
- Zeef de broodmix, bakpoeder en kruiden in een kom en roer de basterdsuiker erdoor.
- Voeg de stroop, kook room en melk toe, en mix tot een egaal beslag. Leg ingevette bakpapier boven op de vorm.
- Bak de koek in 1 uur gaar en haal na ¾ uur het bakpapier eraf.
- Laat deze hierna op een rooster uitdampen. Als de koek is afgekoeld kun je hem in een plastic zak of trommel bewaren.