Japanse tofu- groenteroerbak met rijstmihoen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediƫnten
- 300 gram rijstnoedels zoals mihoen
- 2,5 el olie
- 300 gram harde tofu blokjes van 2 cm
- 2 wortels in dunne schuine plakjes
- 1 stronk broccoli
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 150 gram sperziebonen
- 2,5 el sojasaus
- 2,5 el zoete chilisaus
- paar Thaise of gewone basilicumblaadjes voor de garnering
Instructies
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok pan op hoog vuur. Voeg de tofu toe en roerbak 2 minuten, tot de tofu goudbruin is.
- Neem alles uit de wok met een schuimspaan.
- Voeg de rest van de olie toe en roerbak de wortel 1-2 minuten. Voeg de broccoli en paprika toe, roerbak 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak nog 1 minuut, of tot de groenten zacht maar nog steeds knapperig.
- Meng de sojasaus en de chilisaus met 125 ml water en voeg ze toe aan de wok.
- Doe de tofu terug in de wok, voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut tot alles is door gewarmd.
- Garneer met wat basilicum.