Groenten paella met stukjes Quorn
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram saffraanrijst/ gele rijst
- 200 gram sperziebonen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 courgettes
- 3 stengels lente-ui groene deel
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 tomaten
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 400 gram stukjes Quorn
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Instructies
- Kook de saffraanrijst gaar volgens de verpakking.
- Breng in een aparte pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen voor ongeveer 3 minuten en spoel ze af met koud water.
- Versnipper de lente-ui en snij de courgette in plakjes en de paprika’s en tomaten in blokjes.
- Bak in een grote pan de courgette in 2-3 minuten goudbruin en schep ze op een bord.
- Verwarm opnieuw 1 el olijfolie in een pan en fruit de lente-ui kort aan. Voeg nu de paprika, tomaten en paprika poeder toe en bak het voor circa 2-3 minuten.
- Voeg nu ook de rijst, courgette, sperziebonen en wat peper en zout toe en laat het geheel nog ongeveer 6 minuten op zacht vuur doorgaren.
- Bak ondertussen de stukjes dès in een aparte pan gaar en roer ze samen met de peterselie door de paella heen.