Glutenvrije lasagne bolognese
Equipment
- ovenschaaltje (10 x 15 cm)
Ingrediënten
- 25 gram magere gerookte spekreepjes
- 75 gram mager rundergehakt
- 75 gram winterpeen
- 75 gram bleekselderij
- 1/4 bosui groene deel!
- 18 gram tomatenpuree blikje
- 200 gram tomatenblokjes blik à 400 gram
- 50 ml water
- 3 bladen glutenvrije lasagnebladen
- 62,5 gram ricotta
- 12,5 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min.
- Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep een flinke eetlepel saus in het ovenschaaltje. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In het schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.
- Verdeel de ricotta over het schaaltje. Rasp de Parmezaan erboven. Bak het schaaltje lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als de lasagne te donker wordt.
Notities
Bereidingstip: je kunt deze lasagne ook in één grote schaal maken. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan en gebruik een schaal van 20 x 30 cm.