Geroosterde tonijn met kruidenkorst
Bereidingstijd: 25 minuten
Equipment
- Ovenschaal
- Vijzel
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 el olijfolie
- 1 klein gedroogd rood pepertje
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 flinke handvol basilicum alleen de blaadjes, fijngehakt
- 1 flinke handvol verse koriander alleen de blaadjes, fijngehakt
- 1 citroen sap van de citroen
- 1 snufje peper en zout
- 4 stuks tonijnsteaks 225-275 gram, ca. 2 cm dik
Salade
- ijsbergsla
- olijven
- komkommer
- tomaat
Dressing
- olijfolie
- azijn
- peper
- zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
- Kook ze ongeveer 10 minuten in water met een beetje zout. Giet ze af als ze gaar zijn en leg ze in een ovenschaal.
- Besprenkel met een beetje olijfolie en zet ze in de oven op 160 graden.
- Wrijf het pepertje en de korianderzaden fijn in een vijzel. Voeg de basilicum, het korianderzaad, het citroensap en zout en peper naar smaak toe.
- Leg de tonijnsteaks op een schaal en wrijf ze aan beide kanten in met het kruidenmengsel.
- Er zijn twee manieren om ze te bakken: een geribbelde grillpan werkt het beste, maar je kunt ook een koekenpan gebruiken. Wrijf de bakpan, die heel erg heet moet zijn, met behulp van een prop keukenpapier in met een klein beetje olie en leg er de tonijnsteaks in.
- Schroei de tonijnsteaks dicht, zodat ze worden geroosterd en bruin kleuren (45-60 seconden aan elke kant).
- Serveer ze met salade van ijsbergsla, olijven, komkommer en tomaat en de dressing.