Courgettetaart
Bereidingstijd: 60 minuten
Equipment
- Ovenschaal
- Bakvorm
Ingrediënten
- 200 gram rundergehakt
- 4-5 blaadjes dragon
- 6 eieren
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram courgette in plakjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- peper en zout
- boter
Instructies
- Meng het rundergehakt met de dragon en 1 van de eieren in een kom.
- Houd 2 eetlepels van de Parmezaanse kaas apart, doe de rest ook in de kom en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg de plakjes courgette toe tot deze zacht zijn.
- Verhit de oven op 180 °C en vet een ovenschaal in met boter. Doe het gehakt en courgette mengsel in de ovenschaal.
- Klop de resterende eieren met de rest van de Parmezaanse kaas en de tomatenpuree in een kom door elkaar. Voeg peper en zout toe en schenk het mengsel in de vorm.
- Zet de vorm 20 minuten op een bakplaat in de oven tot het mengsel gestold is. Haal de vorm uit de oven, laat hem 5 minuten staan, stort de taart en zet hem direct op tafel.