Boureki
Bereidingstijd: 120 minuten
Ingrediƫnten
- 600 gram aardappelen
- 1 courgette
- 3 tomaten
- 1 rode peper
- 500 gram cottage cheese uitgelekt
- 3 takjes munt fijngehakt
- 200 gram feta
- 5 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Was en schil de aardappelen en snijdt ze in schijfjes van ongeveer halve cm.
- Maak ook de courgette schoon en snijd ook deze is schijfjes van ongeveer halve cm.
- Pak een ovenschaal en bedek een bedek de bodem met aardappelschijfjes, maar houdt wel een deel over.
- Doe de helft van de courgette schijfjes bovenop de aardappel schijfjes.
- Snijdt de tomaten in plakjes en verdeel deze over de courgette.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijdt hem in kleine stukjes.
- Verdeel de rode peper, cottage cheese en fijngehakte munt over de tomaten.
- Verdeel nu de resterende aardappelschijfjes eroverheen en druk het geheel aan.
- Leg nu ook de resterende courgetteschijfjes hierboven op.
- Verkruimel de feta eroverheen en voeg tot slot 5 el olijfolie, zout en peper toe.
- Zet de schaal in de oven voor ongeveer een uur, prik af en toe om te kijken of de aardappels gaar zijn.