Andijvie met rode gehaktsaus
Ingrediënten
- 250 gram andijvie gesneden
- 75 gram mager rundergehakt
- 40 gram tomatenpuree
- 6 ml olijfolie
- 1 theelepel oregano
- peper en zout
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan.
- Voeg het rundergehakt toe aan de olijfolie, rul het gehakt en bak het goudbruin.
- Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt en roer door. Bak de tomatenpuree op laag vuur ongeveer vijf minuten mee.
- Voeg de oregano toe aan het rundergehakt en roer door.
- Voeg de gesneden andijvie toe in de pan en roer door. Eventueel kun je telkens een beetje toevoegen. Laat de andijvie iets slinken en bak de andijvie ongeveer een minuut mee.
- Voeg eventueel een beetje water toe om de rode gehaktsaus iets smeuïger te laten zijn. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Verdeel de andijvie met rode gehaktsaus over een bord en serveer direct. Eet smakelijk!